Sposób przygotowania

Ciasto ryżowe
Ryż wypłukać,odcedzić na sicie,potem ugotować w lekko osolonym mleku,odcedzić.Przestygnięty ryż mieszamy z żółtkami.Białka ubić,połączyć z ryżem,następnie dodać mąkę i wyrabiać ciasto,aż stanie się gęste.Śliwki umyć,naciąć i usunąć pestki.Z ciasta formować małe knedle,a do środka wkładać małą śliwkę,którą możemy obtoczyć w cukrze.Knedle obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju.Podawać na ciepło.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ciekawe polaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takich knedli jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Na pewno zrobię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Zjadłbym:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pewnie są przepyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pewnie są przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe, ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !