Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z dzika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
masło 3 łyżki
sól
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z dzika

Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy. Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle (przepis \"Masło klarowane\"). Smażymy do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 21.10.2012 22:15
Ale bym chciała posmakować... Kusi mnie ta dziczyzna.
ewelinapac 09.09.2012 08:23
ciekawe jak smakuje
ewelinapac 09.09.2012 08:23
ciekawe jak smakuje
ola2733 11.03.2012 09:58
Smaczny przepis.
Mirka-Ludomila 24.09.2011 08:51
nigdy nie jadłam mięsa z dzika, ale z chęcią bym spróbowała
romanrafal
romanrafal 10.07.2011 10:12
cudeńko,poproszę porcję
ben-ka 15.06.2011 17:04
z dzika to jadłam pieczeń i kiełbachę - :)
edyta44 25.04.2011 20:01
MUSI BYC DOBRE
Jolanta_P-S 17.01.2011 17:14
nie jadłam jeszcze kotleta
pacpaw 16.01.2011 18:13
wziĄłem z dzika :o) Jeśli się nie ma myśliwego w rodzinie, ani wśród znajomych można kupić w niektórych sklepach lub restauracjach myśliwskich a nawet w sieci marketów. W z tego co wiem PMB Białystok prowadzi sprzedaż dziczyzny.
misia53 16.01.2011 12:46
A skąd wzięłaś schab z dzika?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak