Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z wątróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 30 dag
papryka 2 szt
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
smietana 18% 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wątróbki

Cebulę obrać i pokroić w krążki. Z papryk usnąć gniazda nasienne, resztę pokroić w kostkę. Pieczarki wyczyścić i pokroić w plastry. Wątróbkę umyć, usunąć błonki, pokroić na mniejsze części. Na patelni rozgrzać olej, kolejno dodawać cebulę, paprykę, pieczarki i wątróbkę, gotować pod przykryciem, dopóki mięso nie będzie miękkie, następnie wlać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, chwilę jeszcze dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 27.01.2011 15:14
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak