Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły pod kołderką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokułów 40 dag
czerwonej papryki 1 szt
masło
jajko 4 szt
mleko 4 łyzki
wody 2 łyżki
gotowanej szynki 4 plastry
żółtego sera 10 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły pod kołderką

Brokuły rozdrabniamy. Gotujemy na pół twardo. Paprykę myjemy i drobno kroimy. Mleko łączymy z wodą i jajkami. Doprawiamy. Brokuły wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem z mleka i jajek. Na wierzch kładziemy pokrojoną szynke, papryke i posypujemy żółtym serem. Pieczemy, aż masa jajeczna się zetnie. Podajemy na gorąco.
Pychota, można zamiast brokułów dodac kalafior, a mozna i to i toa zamiast szynki -plastry lekko przysmarzonego gotowanego boczku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.03.2011 07:33
super
Allice 01.02.2011 14:59
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak