Sposób przygotowania

Żóltka utrzeć z cukrem pudrem i śmietaną. Mąkę wymieszać na stolnicy z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Wlać śmietanę z żółtkami, ubitą pianę z 1 jajka, aromat i wyrobić ciasto. Pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować, pokroić w trójkąty. Na kazdy trójkąt nałożyć marmoladę i zijać, formując rogaliki. Posmarować białkiem rozmieszanym z odrobiną cukru waniliowego. Rogaliki ułożyć na blaszce i piec w temp 170 stopni na jasno złoty kolor. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyglądają świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam takie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takie rogaliki mogę jeść codziennie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    wyglądają rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    na masełku najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie rogaliki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne słodkości którym trudno się oprzeć :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !