Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z makaronrm

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 20 dag
cebula 3 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pieprz ziarnisty 7 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
śmietana 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
tłuszcz do formy
ser żółty 1/2 (tarty)
karp 50 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z makaronrm

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Filety z karpia pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać, zalać wrzacą wodą, dodać pieprz, listek laurowy i sól. Do gotujacej się cebuli włożyć rybę i gotować około 30 minut. Ugotowaną rybę wyjąć z wywaru. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem z ryby, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć połowę makaronu, posypać połową sera, ułożyć rybę, wyłożyć pozostały makaron, zalać przygotowanym sosem i posypać resztą sera. Zapiec w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.12.2013 13:52
ciekawy przepis na przyrządzenie ryby
gacopierz23 12.07.2012 21:16
ciekawy przepis na rybkę
Rybciia 01.06.2012 11:59
super!!!
patusia 15.01.2011 11:04
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak