Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 4 tabliczki
jajko 7 sztuk
rum 70 ml
kawa rozpuszczalna 4 łyżeczki
sól do smaku
starta skórka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Kawę rozpuścić w 120 ml gorącej wody, dodać połamaną czekoladę, dodać rum i wszystko rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać skórkę obraną z jednej pomarańczy. Białka z solą ubić. Rozpuszczoną czekoladę przestudzić, dodawać po 1 żółtku stale mieszając. Potem dodawać powoli białka. Wymieszać. Chłodzić kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.09.2011 00:27
pycha
Seba 10.08.2011 09:11
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak