Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kapitański

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
cukier puder 30 dkg
masło 1/2 kostki
jajko 8 sztuk
migdały 15 dkg
drożdże 3 dkg
mleko 2 łyżki
esencja waniliowa 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
orzechy włoskie 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kapitański

Migdały i orzechy sparzyć, obrać ze skórki i możliwie najdrobniej posiekać. Zmielić ser. Masło utrzeć z cukrem pudrem i ucierając dodawać kolejno żółtka, drożdże roztarte z mlekiem, ser, esencję waniliową i bakalie. Na koniec dodać wcześniej ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką. Wlać masę serową. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, piec przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 11.07.2011 00:20
pycha
matii6 15.01.2011 12:47
rewelacyjny przepis,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak