Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek opiekany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb
jajko 2 szt
sól
ser żółty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek opiekany

Ser zetrzeć na tarce. Jajka rozbełtać z szczyptą soli i pieprzu. Kromki chleba maczać w jajku i smażyć na gorącym oleju. Kiedy się przyrumieni przewrócić na drugą stronę a wierzch posypać serem. Podawać z ketchupem.
Jest to szybkie, proste i tanie danie bardzo lubiane zwłaszcza przez dzieci.
--> Chleb najlepiej mieć taki sprzed 2-3 dni
--> Dla urozmaicenia można z chleba różne kształty, jak na zdjęciu :)

Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.01.2011 17:55
pyszny ten chlebek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak