Sposób przygotowania

W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier. W drugiej misce trzepaczką ubić mleko, maślankę, jajko i roztopione masło. Wlać miksturę do suchych składników i dokładnie wymieszać, można użyć mikser. Smażyć niewielkie placki na rozgrzanej teflonowej patelni do pojawienia się na ich powierzchni bąbelków - wtedy przewrócić placki na drugą stronę.
Podawać z pokrojonymi w plasterki bananami i sosem karmelowym, czekoladowym, bądź syropem klonowym. Zamiast bananów i sosu można po prostu posypać placki cukrem pudrem.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pyszne są takie naleśniki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anajka

    Paweł, wypróbuj ten przepis, zawsze się udają! (Chyba, że przypalisz :P)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !