Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa Vichyssoise

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kury 1 litr
seler naciowy 1/2 sztuki
Korzeń selera 1/2 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
ziemniaki 5 sztuk
śmietana 120 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa Vichyssoise

Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać rosołem i gotować 10 minut. Dodać pokrojony w kostkę seler , po kolejnych 10 minutach posiekany seler naciowy (bez liści) i pokrojony por. Gotować 20 minut, potem zmiksować i doprawić. Udekorować kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.05.2011 11:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak