Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany faszerowane kuskusem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
kuskus 20 dkg
pomidor 2 sztuki
groszek 1/3 puszki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
uprażony słonecznik 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany faszerowane kuskusem

Bakłażany przeciąć wzdłuż, wydrążyć część miąższu. Kuskus ugotować wg przepisu na opakowaniu, należy dodać do wody sos sojowy. Pomidory, miąższ z bakłażana i posiekaną cebulę poddusić na oliwie. Pod koniec dodać gotowy kuskus, groszek, drobno posiekany czosnek, ziarenka słonecznika i posiekaną natkę. Wszystko wymieszać. Takim farszem nadziać bakłażany, zapiekać je 15 minut w gorącym piekarniku, posypać serem i zapiekać kolejne 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 15.09.2011 23:14
smaczne lubie dania z kuskusem
Seba 27.04.2011 10:05
musi być smaczne
suzana 15.01.2011 10:30
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak