Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka śmietankowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
olej 150 ml
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 4 sztuki
śmietana 3 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 litr
cukier puder 1 szklanka
masło 30 dag
margaryna 25 dag
budyń śmietankowy 3 opakwania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa

Jajka należy ubić z cukrem, dodawać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać śmietanę i olej. Ciasto przelać do wysmarowanej blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 40- 45 minut. Na mleku ugotować budynie, po ostudzeniu zmiksować z masłem, margaryną i cukrem. Ciasto pokroić na trzy blaty, każdy z nich przełożyć masą. Wierzch udekorować masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.11.2013 21:39
delikatna, pyszna babka
Seba 24.07.2013 15:50
fajna babeczka
IKrakowianka 21.07.2013 14:05
pyszna propozycja
Katarzyna/kate1980 28.05.2012 20:38
jak babka to super
Krzysztof42 08.01.2012 18:25
lubię babki
Iwusia 29.09.2010 09:09
bardzo smaczna i taka delikatna w smaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak