Sposób przygotowania

Żebeka pokrojone na porcje, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem przyprawy kucharek, liści laurowych i angielskiego ziela. Gotować około pół godziny. Następnie dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa, pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną cebulę. Gotować do miękkości. Z margaryny i mąki zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ziemniaczana z wkładką,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam kartoflanki :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wygląda smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczna i z wkładką
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie zupki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !