Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
ziemniaki 50 dag
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
angielskie ziele 5 szt
margaryna 3 łyżki
mąka 3 łyżki
przyprawa kucharek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana

Żebeka pokrojone na porcje, włożyć do wrzącej wody z dodatkiem przyprawy kucharek, liści laurowych i angielskiego ziela. Gotować około pół godziny. Następnie dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa, pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną cebulę. Gotować do miękkości. Z margaryny i mąki zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.11.2012 10:15
Uwielbiam takie zupki.
gacopierz23 11.07.2012 14:24
smaczna i z wkładką
Monika193
Monika193 10.01.2012 19:28
moja ulubiona
matii6 01.07.2011 20:05
wygląda smacznie
caroline1983 30.05.2011 00:36
uwielbiam kartoflanki :)
alaaa 01.03.2011 16:13
ziemniaczana z wkładką,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak