Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone kotleciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior
mrożony rozdrobniony szczypior
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sos sojowy łyżka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
czosnek ząbek
masło łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kotleciki

Kalafiora myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.Masło roztapiamy na patelni,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony i osączony szpinak.Studzimy.Kalafiora rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków,dodajemy szpinak,wbijamy jajko i wsypujemy tyle bułki tartej ,aż powstanie lepka masa taka jak na kotlety.Doprawiamy sosem sojowym i przyprawami do smaku.Formujemy kotleciki ,obtaczamy w bułce i smażymy na gorącym oleju na patelni.Podajemy z ziemniakami lub ryzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak