Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z cukinią i rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 80 dkg
rozmaryn 1 gałązka
czosnek 4 ząbki
cytryna 2 sztuki
białe wino 1 szklanka
koniak 3 łyżki
miód 3 łyżki
oliwa 4 łyżki
olej
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z cukinią i rozmarynem

Schab szpikować ząbkami czosnku, zalać marynatą z białego wina, soli, pieprzu i połowy rozmarynu. Marynować 4 godziny. Piec rozgrzać do 200 stopni. Posmarować oliwą schab i piec godzinę.
Pokrojoną w plastry i posypaną pieprzem i rozmarynem cukinie smażymy na oleju. Schab wyjać z piekarnika, skropić sokiem z cytryny wymieszanym z koniakiem i miodem, wokół niego ułożyć cukinie. Ponownie piec przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 25.05.2011 12:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak