Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dkg
podgardle wędzone 10 dkg
kiełbasa podwawelska 15 dkg
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
kminek do smaku
majeranek do smaku
ziele angielskie 3 ziarnka
czosnek 1 ząbek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Pokrojoną kapustę wrzucić do wody i zagotować. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek. Pomidora pokroić i dodać do zasmażki. Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w osolonej wodzie. Do ziemniaków dodać usmażone składniki, liście laurowe, ziele angielskie i kapustę. Doprawić. Chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.01.2012 17:33
super zupka :)
Seba 22.10.2011 10:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak