Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 2 sztuki po 30 dkg
boczek 10 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżka
sok z jednej cytryny
posiekany koperek
sól do smaku
rosół z kury 4 łyżki
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z boczkiem

Sprawioną rybę posolić, skropić sokiem cytrynowy, wstawić na 2 godziny do lodówki. Ser wymieszać z drobno posiekany czosnkiem, mlekiem, koprem. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć masą serową i cienkimi plastrami boczku/ Piec 30 minut w 220 stopniach. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle, dodać bulion i gotować 10 minut. 5 minut przed końcem pieczenia wlać bulion na ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.01.2012 09:45
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak