Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukrowe wisienki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 5dag
woda szkl
Kwas cytrynowy Prymat
czerwony lub żółty barwnik
igły sosnowe
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Cukrowe wisienki

Żelatynę i kwasek rozpuszczamy w wodzie,podgrzewamy,ale nie gotujemy.Cukier puder wsypujemy do miski i stopniowo wlewamy ciepłą żelatynę.Mieszamy.Masę nabieramy łyżeczką,dłonią obtaczamy w pudrze,formujemy kuleczki i wbijamy w nie igiełki sosny.Odstawiamy by zastygły i zanurzamy w barwniku.Następnie obtaczamy w cukrze i układamy na tacy wyłożonej bibułą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak