Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z jajkiem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
jajko 4 szt
cebula 1 szt
rosół warzywny 4 kostki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
masło 1 łyżki
sok z cytryny 1 łyżki
cukier 1 łyżki
natka pietruszki peczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z jajkiem

Pomidory umyć ,sparzyć ,obrać i pokroić w kawałki,cebulę obrać,pokroić w kostkęzeszklic na masłe i dodać pomidory.Dusić razem przez 15 min.Następnie zmiksować,rosół warzywny rozpuścić w 3 szkl wody i do zmiksowanych pomidorów dodać rosół ,wino,sok z cytryny,cukier ,sól ,pieprz i zagotować.Jajka wybijać pojedyńczodo filiżnkii szybkim uchem wlewać do zupy,gotować 3 min.Posypać zupę natką pietruszki,mozna podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 15.01.2011 11:21
bardzo lubię pomidorówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak