Sposób przygotowania

Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i wlać ocet, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier (1 szkl), następnie żółtka i jeszcze chwilę ubijać, dosypując przesiane przez sito obie mąki (tortową i 1 łyżkę ziemniaczanej). Niezbyt dużą blaszkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec – jak biszkopt – do 15 minut w temp. 200 stopni C.
Szklankę wody zagotować z cukrem (1 szkl), cukrem waniliowym i margaryną. Potem dodać sok z cytryny. Oddzielnie wymieszać zimne mleko z mąką ziemniaczaną (1 łyżka) i mieszając, wlać je do gotującej masy. Ugotować jak budyń. Ostudzić.
Ciasto przekroić na pół i przełożyć masą (najlepiej przekrawa się ciasto upieczone dzień wcześniej). Wierzch można polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Ja oblałam polewą z białej czekolady.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    przepysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pięknie Ci wyszło
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    To prawda wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    To prawda wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    lubię ciasta z masą cytrynową
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !