Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piwem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
cebula biała 2 szt
olej 50 ml
kminek 1 łyżeczka
piwo jasne 500 ml
chleb razowy 1 kromka
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piwem

Mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę i oprószyć papryką. Cebule obrać, pokroić w grubą kostkę i zrumienić na oleju. Dodać mięso. Stale mieszając smażyć około 10 minut. Potem posypać kminkiem, wlać połowę piwa, przykryć i dusić na małym ogniu 45 minut. Następnie wkruszyć drobno chleb razowy i dolać resztę piwa. Gotować jeszcze ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z knedlikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 01.05.2013 22:28
super gulasz
cukiereczek 29.01.2011 15:39
Interesujący przepis
pawel6 15.01.2011 13:43
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak