Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczano-pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 5 sztuk
oliwa 1 łyżka
pomidory 1 puszka
wywar warzywny 1 litr
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny
jogurt naturalny
feta
szczypiorek
cebula dymka ze szczypiorkiem
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczano-pomidorowa

Cebulę zeszklić na oliwie, dodać buraki pokrojone w kostkę i smażyć razem przez chwilę. Wlać pomidory i wywar warzywny. Gotować razem przez 10 minut. Zmiksować, przyprawić, dodać trochę octu balsamicznego. Wcisnąć czosnek, dodac listki tymianku. Podawać polane jogurtem, posypane fetą i szczypiorkiem oraz dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.06.2011 22:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak