Sposób przygotowania

Roztopić masło, ostudzić. Utrzeć żółtka z cukrem, białka ubij. Do żółtek odaj masło i olejek waniliowy. Pomieszaj, powoli dosypuj mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać ubitą pianę. Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Blachę posmaruj olejem i bułką tartą. Wylać ciasto, ułożyć ciasno rabarbar pokrojony na kawałki. Piec 45 minut. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam rabarbar :) Więc na pewno wypróbuję Twój przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam rabarbar
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ja też bardzo lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !