Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rabarbarowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
masło 1 kostka
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olejek waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rabarbar 80 dkg
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rabarbarowe

Roztopić masło, ostudzić. Utrzeć żółtka z cukrem, białka ubij. Do żółtek odaj masło i olejek waniliowy. Pomieszaj, powoli dosypuj mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać ubitą pianę. Wymieszać. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Blachę posmaruj olejem i bułką tartą. Wylać ciasto, ułożyć ciasno rabarbar pokrojony na kawałki. Piec 45 minut. Posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.09.2011 13:06
pycha
IKrakowianka 21.08.2011 00:53
ja też bardzo lubię :)
plocia 11.08.2011 22:17
Uwielbiam rabarbar
IlonaAlbertos 04.02.2011 12:15
Uwielbiam rabarbar :) Więc na pewno wypróbuję Twój przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak