Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
czosnek 8 ząbków
żółtko jajek 1 szt
serek topiony 2-3 szt
żółty ser 8 dag
parmezan starty
bagietka 0,5 szt
olej do smażenia
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Czosnek drobno posiekać. Więcej niż połowę podsmazyc na olejui wrzucic do wolno gotującego sie rosołu. Dodać serki topione i gotować ok. 15 minut. Na samym końcu pozostały czosnek i starty żółty ser. Gdy zupa nieco przestygnie, dodać rozmącone żółtko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokroić w kostkę i wrzucic na rozgrzany olej (najlepiej ten co został po czosnku) i podsmażyć na rumiano. Posypać parmezanem i natka pietruszki. Podawać z chrupiącymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:49
dopiero musi smakować
adam1f 21.05.2011 00:14
super
owca441 18.02.2011 22:14
czosnkowej nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak