Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone szparagi z marchewką i ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
utarty czosnek 3 ząbki
Zielone szparagi 12 sztuk
szynka 12 plastrów
marchew 5 sztuk
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
ziemniaki młode
natka pietruszki 3 łyżki
parmezan 6 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone szparagi z marchewką i ziemniakami

Parmezan, masło, czosnek i natkę zmiksować. Zawinąć w folię i zamrozić. Szparagi obrać i odciąć końcówki. Każdą owinąć plastrem szynki. Ziemniaki i marchew wyszorować. Przeciąć na 4 części. Wymieszać z oliwą i solą. Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Warzywa upiec do miękkości. Kiedy będą miękkie dodać wiórki masła i wstawić z powrotem do piekarnika aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela251
mela251 15.01.2012 11:07
pyszne
Motorek 24.05.2011 21:05
pycha
jasiek 22.05.2011 13:02
sprawdzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak