Sposób przygotowania

Sposób wykonania:
Do mąki wbić jajka, wlać mleko i dodać rozkruszone drożdże.
Całość dokładnie wyrobić.
Powstałe ciasto zawinąć w folie aluminiową posmarowana oliwą.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia ciasto podzielić na mniejsze porcje które smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Przed podaniem posypać serem oraz posiekanym czosnkiem i polać ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takich nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne na słowacji nazywaja sie langosze (chyba podobnie się przyrządza)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anna152

    superrrrrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne te placki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Langosz to placek rdzennie umiejscowiony w kuchni WĘGIERSKIEJ - zresztą nazwa brzmi z węgierska ;) Do kuchni słowackiej zawędrował z powodu bliskości narodów...
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawy pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kika100

    super placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !