Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szwajcarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 sztuki
botwinka 1 garść
szpinak 1 garść
sałata 1 garść
szczaw 1 pęczek
wywar z jarzyn 1 litr
chleb 3 kromki
masło 3 łyżki
mąka 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
żółtko jajek 1 sztuka
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szwajcarska

Pokrojone pory gotować przez chwilę w wywarze z jarzyn. Chleb kroimy w kostkę i rumienimy na maśle. Robimy zasmażkę z masła i mąki. Wlewamy ją do wywaru i gotujemy. Botwinkę, szpinak, liście sałaty i szczaw kroimy w paski, cebulę drobno siekamy i dodajemy wraz z natką do zupy. Przyprawiamy. Ubić na pianę jajko ze śmietaną o dodać do garnka. Krótko przez podaniem posypać grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 31.07.2011 14:00
oryginalna
Seba 26.05.2011 00:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak