Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe 75 dag
jajko 1 szt
mąka 20 dag
wędzony boczek 15 dag
śmietana
sól
bryndza 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki z bryndzą

Ziemniaki obrać i zetrzec na drobnej tarce.Dodać jajo, mąkę, szczyptę soli i wymieszać. Ciasto przecierać przez grube sitko prosto do osolonego wrzatku. Gotować do wypłynięcia. Po wyjęciu z wody osączyć kuleczki na druszlaku, przełożyć do garnka i wymieszać z pokruszona bryndzą. Ciepłe nałożyć na talerze, polać skwarkami z boczku i smietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.04.2013 09:51
ciekawe, podoba mi się
TyTaN 02.04.2012 18:39
dla mnie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak