Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzec na drobnej tarce.Dodać jajo, mąkę, szczyptę soli i wymieszać. Ciasto przecierać przez grube sitko prosto do osolonego wrzatku. Gotować do wypłynięcia. Po wyjęciu z wody osączyć kuleczki na druszlaku, przełożyć do garnka i wymieszać z pokruszona bryndzą. Ciepłe nałożyć na talerze, polać skwarkami z boczku i smietaną

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    dla mnie dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe, podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !