Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z cebulkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 1 kg
cebula czerwona 3 sztuki
czosnek 6 ząbków
zielona papryka 1 sztuka
bulion 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z cebulkami

Mięso umyć i osuszyć . Dokładnie natrzeć solą oraz pieprzem . Wąskim i długim nożem zrobić otwór przez całą długośc szynki . Do środka wsunąć obrane czerwone cebulki . Obrany czosnek i oczyszczoną paprykę pokroić . Szynkę posypać majerankiem , obłożyć plasterkami czosnku i kawałkami papryki . Włożyć do rękawa foliowego i podlać bulionem. . Piec ok. 180 stopni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 22.01.2011 21:01
pyszna pewnie
magical66 15.01.2011 15:23
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak