Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem, solą, skórką z cytryny. Następnie dodaj mleko, miękkie masło, żółtka oraz 2 łyżki rumu. Połącz wszystkie składniki dokładnie, na gładką masę i odstaw w ciepłe miejsce.

Ciasto wyłóż na posypaną mąką stolnicę, rozwałkuj i wycinaj szklanką krążki.

Na połowę z nich nałóż konfiturę i przykryj drugim krążkiem, brzegi dociśnij. Bułeczki odstaw do wyrośnięcia. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem i piecz ok 20-25 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !