Sposób przygotowania

1. Drożdże rozrabiamy w ciepłym mleku łączymy z mąką ,cukrem i margaryna .Dodajemy szczyptę soli .Dokładnie wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę
2. .Ser mieszamy z żółtkiem i cukrem .Po godzinie wyciągamy ciasto ,wałkujemy na koło i wykrawamy trójkąty .
3. Nakładamy na każdy porcje farszu i zwijamy w rogale. Pieczemy 18 minut w nagrzanym do 200 * C piekarniku.
4. W garnczku mieszamy 3 łyżki śmietany ,trzy łyżki cukru i pół opakowania budyniu truskawkowego. Polewamy przestudzone rogale.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Aż ślinka cieknie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale pyszniutkie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ale łaskocze podniebienie?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    piękne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne zdjęcie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    dla mnie bomba :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Chętnie bym się takim poczęstowała
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    ładne są i pewnie smakuja dobrze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poprostu palce lizać,apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !