Sposób przygotowania

Sardelki czyscimy z wnetrznosci odcinamy lby i wyciagamy kregoslup.Powstaja male fileciki,ktore ukladamy w misce i zalewamy octem winnym tak aby byly dobrze przykryte.Odstawiamy na 24 godziny do miejsca chlodnego.Przygotowujemy polewe :czosnek obieramy i kroimy drobno, mieszamy z pietruszka i dodajemy do oliwy dokladnie mieszamy i odstawiamy przynajmniej na 12 godz. Po 24 godz.wyjmujemy Sardele i pluczemy w wodzie.Ukladamy fileciki w naczyniu zalewamy polewa i na to nastepna warstwa sardelek zalewamy polewa i tak powtarzamy czynnosc do wykoñczenia skladnikow.Odstawiamy do lodowki min 6 godz.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !