Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardelki czosnkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sardelki 1 kg
ocet winny 1 l
czosnek ząbki 6
natka pietruszki 4 łyzki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sardelki czosnkowe

Sardelki czyscimy z wnetrznosci odcinamy lby i wyciagamy kregoslup.Powstaja male fileciki,ktore ukladamy w misce i zalewamy octem winnym tak aby byly dobrze przykryte.Odstawiamy na 24 godziny do miejsca chlodnego.Przygotowujemy polewe :czosnek obieramy i kroimy drobno, mieszamy z pietruszka i dodajemy do oliwy dokladnie mieszamy i odstawiamy przynajmniej na 12 godz. Po 24 godz.wyjmujemy Sardele i pluczemy w wodzie.Ukladamy fileciki w naczyniu zalewamy polewa i na to nastepna warstwa sardelek zalewamy polewa i tak powtarzamy czynnosc do wykoñczenia skladnikow.Odstawiamy do lodowki min 6 godz.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak