Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z wiśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina bez kości 60 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 2 dag
sól
pieprz
sok z cytryny
dżem wiśniowy 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z wiśniami

Mięso umyć. Pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem i mąką. Lekko zarumienić. Po podlaniu małą ilością wody przykryć i dusić na małym ogniu. Obrać cebulę i posiekać. Obrać pieczarki i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić. Usmażyć na niej pieczarki i dodać do mięsa baraniego pod koniec duszenia. Śmietanę dokładnie rozetrzeć z mąką i wiśniami. Podgotować. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak