Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka i karkówkę ugotować do miękkości w bulionie z dodatkiem cebuli, ziela angielskiego, pieprzu, soli i liścia laurowego. Ugotowane mięso zmielić i pozostawić do wystygnięcia.

Ziemniaki wyczyścić pod bieżącą wodą i gotować w mundurkach na pół \"miękko\". następnie ostudzić, obrać i pokroić w plasterki.

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, do wrzątku dodać kalafior podzielony na różyczki i gotować 7 minut.

W osobnym naczyniu przygotować ciasto: ubić jajka ze śmietaną i 25 dag goudy i mąką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wymieszać.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć ziemniaki pokrojone w plasterki, polać 1/3 przygotowanego wcześniej ciasta, ułożyć zmielone mięso, polać kolejną częścią ciasta ułożyć różyczki kalafiora, obficie posypać prażoną cebulą i polać ostatnią częścią ciasta. Przykryć papierem do pieczenia.

Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190 stopni na około 30-40 minut. Pod koniec zapiekania posypać pozostałym serem i wstawić do piecyka ponownie, aby ser się roztopił.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo ciekawy przepis,musze spróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    To coś dla mnie! Pychota!!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    muszę skorzystać kiedyś z przepisu
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam zapiekanki :) A Twoja wygląda wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !