Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić, rozwałkować. Formę nasmarować tłuszczem. Spód i brzegi blaszki wylepić przygotowanym ciastem, po nakłuwać widelcem spód. Przygotować farsz: dynię zmiksować na gładką masę z dodatkiem żółtek, cynamonu, imbiru, goździków i soli. Pod koniec miksowania dolać mleko. Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z masą dyniową. Farsz wylać na ciasto i rozsmarować. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 250 st. C. Zmniejszyć temperaturę i piec 30 minut w temperaturze 180 st. C. Gotowy placek wyjąć i ostudzić do czasu, aż farsz będzie gęsty. Dodać bitą śmietanę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !