Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranie szaszłyki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 50 dag
cielęcina 50 dag
wywar mięsny 250 ml
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Baranie szaszłyki

Mięsa- baraninę i cielęcinę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać należy do niej posiekany czosnek, oregano, cząber, paprykę, sól i pieprz. Należy dolać także wywar z kostki. Masę należy wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wyrobieniu należy wstawić do lodówki na kilka godzin. Z masy mięsnej należy formować wałeczki i opiekać je na grillu po kilka minut z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.09.2013 20:48
smaczne danie
Pusia 17.03.2013 18:01
bardzo apetyczme
IKrakowianka 28.08.2012 19:44
super
aranka 29.10.2010 09:15
Uwielbiam barannkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak