Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bulion

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina z kością
włoszczyzna
kapusta włoska
cebula
Goździki całe Prymat
pieprz
sól
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bulion

Mięso kroimy , zalewamy 2 litrami wody i gotujemy godzinkę , cebulkę musimy podpiec i zaraz dodajemy do wywaru z grubo pokrojonymi warzywami i przyprawami , dodajemy kawałek kapustki włoskiej , tak samo dodajemy wszystkie przyprawy , gotujemy godzinkę , potem przecedzić , przyprawić i podawać najlepiej z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 28.10.2011 07:51
fajne
Mysiunia 15.01.2011 09:53
a ile tej wołowiny i grzybów???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak