Sposób przygotowania

Mięsa- baraninę i cielęcinę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Dodać należy do niej posiekany czosnek, oregano, cząber, paprykę, sól i pieprz. Należy dolać także wywar z kostki. Masę należy wyrabiać do uzyskania jednolitej konsystencji. Po wyrobieniu należy wstawić do lodówki na kilka godzin. Z masy mięsnej należy formować wałeczki i opiekać je na grillu po kilka minut z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy przepisik :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rzadko i to bardzo rzadko robię coś z baraniny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !