Sposób przygotowania

Olej rozgrzewamy w garnku. Wkładamy mięso mielone i rumienimy. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i smażymy aż będzie szklista. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach, dorzucamy do mięsa, chwilę smażymy. Dolewamy wodę i wsypujemy mrożoną marchew. Marchew może być w kostkach jak i \"mini\". Jeżeli marchew nie jest pokryta całkowicie woda, to należy dolać. Dodajemy przyprawy i dusimy na wolnym ogniu aż marchewka będzie miękka. Na koniec dodajemy przecier i wyciśnięty czosnek. Całość powinna lekko pływać, a nie być sucha.
Całość łączymy z uprzednio ugotowanym makaronem świderki, nakładamy na talerz i posypujemy serem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !