Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba górska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
margaryna 1\\2 szkl
cukier 1 szkl
jajko 1 szt
dżem wiśniowy 3 łyzki
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Baba górska

Margarynę, jajko, cukier i dżem ucieramy mikserem na gładką masę, następnie dodaje mąkę, sodę, kakao, mleko. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem i wlewamy do formy okrągłej z kominkiem. Pieczemy około 1 godziny w temp. do 200stopni max. Wyciągam z blaszki ciepłe a po przestygnięciu oblewamy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak