Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1 szkl
sok pomarańczowy 1 szkl
żółtko jajek 6
cukier 20 dag
cytryna
pomarańcza
rum 1 kieliszek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
owoce 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomarańczowy

Cytrynę i pomarańczę otrzeć ze skórki wycisnąć sok.Żółtka ucieramy z cukrem , najlepiej w kąpieli wodnej , zagotować wino z sokami , wlać żółtka , dodać skórki i ubijamy 15 minut , potem odstawiamy . Po odstawieniu dodajemy rum i rozpuszczoną żelatynę , ponownie musimy ubijać jeszcze aż krem zacznie stygnąć , na koniec przełożyć owocami . A owoce można dać takie jak mamy : brzoskwinie z puszki, winogrona .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.07.2013 09:52
super taki deser
gusia1000 27.10.2011 12:11
Smaczny krem.
matii6 18.05.2011 20:50
super pomysł na deser
ElizaT 11.03.2011 11:09
przyda się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak