Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 2 kg
mąka 50 dag
Majeranek suszony Prymat
żółtko jajek
ziarna sezamu

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Mięsko trzeba natrzeć przyprawami tak samo solą i pieprzem i pieczemy 2 godziny w 180 st, polewając sosem , potem połóżmy aż troszkę przestygną . Mąkę wymieszać z drożdzami , posypujemy szczyptę soli i majeranek , potem wlewamy 350 ml wody , tylko letniej i wyrobić ciasto , a kiedy wyrośnie rozwałkować na placek 30x40 . Zawijamy szynkę , zlepiamy brzegi i układamy na natłuszczonej blaszce , posmarować żółtkiem a na koniec posypać sezamem . Całość pieczemy 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 26.03.2012 07:23
bardzo smaczne
anulka69 19.11.2011 16:42
lubię
ElizaT 20.01.2011 10:28
super danie
Monika193
Monika193 16.01.2011 00:55
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak