Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
olej 3 łyżki
woda 1 l
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.
Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.
Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 01.03.2012 15:57
uwielbiam!
Jaheira11 26.10.2011 17:16
apetyczny sposób na obiadek
Ewa104 16.06.2011 20:39
Bardzo lubimy żeberka.
kochanyptysiu 09.05.2011 22:37
sa pycha
anja3107 17.01.2011 13:34
na pewno są świetne
Gosia40 14.01.2011 17:51
pewnie smakują wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak