Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.
Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mięso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.
Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pewnie smakują wyśmienicie
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    na pewno są świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    sa pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubimy żeberka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    apetyczny sposób na obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    uwielbiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !