Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa na cielęcinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 150 g
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
kminek 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa na cielęcinie

Mięso zalać 1, 5 litra wody. Gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Dodać obrane i opłukane warzywa oraz kminek. Gotować 20 minut. Wywar przecedzić i doprawić. Mąkę przesmażyć na maśle. Rozprowadzić 4 łyżkami wody. Wlać do wywaru, wymieszać i gotować, mieszając 5 minut. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak