Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek ziemniaczany z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pasek wędzonki 300g
jajko 2
cebula biała 2
Majeranek suszony Prymat
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placek ziemniaczany z boczkiem

Ziemniaki wraz z cebulą ścieramy na tartce o dużych oczkach , wylać sok z ziemniaków , wędzonkę pokroić drobniutko w kosteczkę , usmażyć . Gorący jeszcze dodajemy do ziemniaków . Mieszamy Jajka ubijamy i dodajemy do ziemniaków , posypać majerankiem , możemy zastąpić też inną przyprawą niż majeranek . Doprawiamy do smaku . Przekładamy do naczynia żaroodpornego , uformować placek o grubośći 6 cm i wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinkę w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 19.08.2011 23:11
uwielbiam ...czasami dodaję sos grzybowy
ewaa 19.08.2011 23:11
uwielbiam ...czasami dodaję sos grzybowy
ElizaT 11.03.2011 11:09
bardzo dobre
Wojtek8 16.01.2011 12:53
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak