Sposób przygotowania

budynie gotujemy na mleko, po zdjęciu z ognia do gorącego budyniu odrazu wsypujemy galaretki i mieszamy do ich całkowitego rozpuszczenia, a następnie odstawiamy do wychłodzenia. Miekkie masło miksujemy a natępnie małymi porcjami dodajemy cały zimny, przygotowany wczesniej budyń. Na blaszcze o trdycyjnych wymiarach ukladamy warstwe herbatników, a następnie wylewamy i rozprowadzamy równomiernie zmiksowany budyn, przykrywamy warstwą herbatników i rozkładamy tzw krówke (troche jest to pracochłonne) i przykrywamy herbatnikami. Samietanke (słodką!) ubijamy na sztywnop a następnie dodajemy do niej wystudzona żelatyne rozpuszczoną w ok 70ml wody. Smietane dajemy na herbatniki i posypujemy czekoladą lub posypką. odstawiamy na kilka godzin az herbatniki troche nawilgną

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    przepyszne!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    przepyszne!;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    biezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    rewelacja klasa sama w sobie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    uwielbiam to ciasto :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Pyszne ciasto, jedno z moich ulubionych.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Muszę zrobić moim łasuchom :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !