Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciacho czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
gorzka czekolada 100 gram
mąka 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ciacho czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej. Oddzielić białka od żółtek, ubić pianę, dodać cukier.Żółtka zmiksować z proszkiem i octem. Całość dodać do piany z białek, dodać również mąkę, kakao i rozpuszczoną czekoladę. Delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do blachy (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą). Piec ok 40 min w 180 stopniach. Ciasto można wzbogacić bakaliami, posiekaną czekoladą, gotowe polać polewa lub lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak